sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

Aina sanotaan, että ensin työ sitten vasta huvi, mutta onko se aina järkevintä???

Tänään tuli todistetuksi, että ei ole.
Menin tallille työpäivän jälkeen, sää oli harmaa. Tarkoituksena siivota talli sekä ratsastaa Mejja. Muu sakki oli Tampereella hevosmessuilla. Ajattelin, että siivoan tallin ensin ja ratsastan sitten.
Siivoilin karsinat ja hain Mejjan tarhasta ja laitoin kuntoon ja tadaa, kuin taikaiskusta alkoi vettä sataa, kuin..... Kateltiin siinä typyn kanssa hetki ja kirottiin molemmat mielessämme. Ei auttanut kuitenkaan muu, kun lähteä sateeseen.
Kenttävääntöä oli tarjolla. Ihan kivasti tuo typykkäinen kulki alkutahmeuden jälkeen. Oli hieno lopettaa, kun hevonen oli saanut kivan jumpan, ympyrällä ravi jatkui samana, vaikka päästi pidemmäksi... Molemmilla oli pieni hiki ja molemmat olivat hyvinkin tyytyväisen oloisia. Etenkin siihen, että pääsimme pois pellonreunasta, jossa tuuli oli alkanut puhaltaa kohtuullisen napakasti.
Talliin oli eilen muuttanu uusi vuohi. Mejja oli varma, että vuohi vähintään syö hänet ja sillä oli erityisen kamala kellokin kaulassa. Toki hevoset olivat tämän vuohen jo eilen nähneet ja se samassa tallissa nukkunut yönsäkin, mutta nyt oli nainen yksin ja hylättynä vuohen armoilla. Tarkempaa tuttavuutta tehtyämme ei vuohi vaikuttanutkaan yhtään niin pelottavalta, kukaan joka rakastaa porkkanoita, ei voi olla läpeensä paha. Näin he siis yhteistä porkkanaa mutustivat.
Tuli vielä heppailun päätteeksi käytyä laittamassa kesärenkaan variksen alle. Tai siis minä vain kannoin renkaat auton viereen ja talvinakit pois. Ilma ei tähänkään ollut ehkä suotuisin, mutta alku viikko on sen verran täynnä ohjelmaa, ettei paljon vaihtoehtoja ollut.
Aiemmin viikolla saatiin jo tehtyä vähän pihahommia koko perheen voimin (kissa mukaan lukien). Puhunkin puolen hehtaarin viidakosta, kun puhun tontistani. Tämän talon ostaessani neljä vuotta sitten alkoi tämä viidakonvaltaus-projekti. Ketään ei ollut oikein huvittanut pitää pihasta huolta, ja näin ollen suurimmassa osassa pihaa kasvoi metrinen heinä. Nyt heinää on pihalla jälkellä enää aika vähän, joskin riittävästi. Tämän kesän projetit liittyvät siis tuo heinäalueen nurmeksi saattamiseen. Olen luottavaisin mielin, niin kuin joka kevät tähänkin asti... Suunnitelmat on suuret, vielä kun joku ne toteuttaisi...
Jansku ja Touho metsämaastossaUusi pelottava vuohi...

Hieman sumea kuva, kun kädet meinasivat loppua kesken,
Mejja ja vuohi samalla porkkanalla,
eikä pelota yhtään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti